Купи!

Маска за заштита од загаден воздух + Спортска маска X-PORTS

699.00ден

Маска за филтрирање ПМ честички, бактерии, полен, мувла и други загадувачи во воздухот. Оваа маска има среден слој од филтер со активен јаглен и уникатен начин на вдишување и издишување, низ вентил за да го олесни дишењето. Единствениот вентил за издишување се два кружни дискови на маската – (вентил за дишење во форма на рибени жабри)

Заштитете се Вие и Вашите најсакани од секојдневните загадувачи и од сите тие токсини и честички кои се опасно штетни по здравјето особено на децата!

КАРАКТЕРИСТИКИ:
– Брз систем за вентилација на протокот на воздух
– Мрежно ткаена форма од ткаенина со која се прават нуркачки одела
– Два отвори за филтрација за низок отпор при дишење
– Лесно се вклопува и целосно се прилагодува
– Издржлива и лесно се одмива
– Обезбедува ефикасна заштита
– Ги филтрира издувните гасови, ПМ честички, бактерии, полен, мувла и други загадувачи во воздухот
– Повеќеслојна композитна полипропиленска филтрација за да обезбеди повеќекратна заштита при дишење
– Заради удобноста на материјало, истиот е нежен и треба да се внимава при ставање да не се оштети
ЕКО АКЦИЈА – За оваа цена ќе добиете две маски, една секојдневна и една спортска X-PORT (за возење велосипед, трчање или било каква активност на отворено).

Опис

Маска за филтрирање ПМ честички, бактерии, полен, мувла и други загадувачи во воздухот. Оваа маска има среден слој од филтер со активен јаглен и уникатен начин на вдишување и издишување, низ вентил за да го олесни дишењето. Единствениот вентил за издишување се два кружни дискови на маската – (вентил за дишење во форма на рибени жабри)

Заштитете се Вие и Вашите најсакани од секојдневните загадувачи и од сите тие токсини и честички кои се опасно штетни по здравјето особено на децата!
Во деновите со екстремно висока загаденост, во маската можете да ставите и дополнителен филтер односно лента за филтриранје на ПМ честичк.

КАРАКТЕРИСТИКИ:
– Брз систем за вентилација на протокот на воздух
– Мрежно ткаена форма од ткаенина со која се прават нуркачки одела
– Oтвори за филтрација за низок отпор при дишење
– Лесно се вклопува и целосно се прилагодува
– Издржлива и лесно се одмива
– Обезбедува ефикасна заштита
– Ги филтрира издувните гасови, ПМ честички, бактерии, полен, мувла и други загадувачи во воздухот
– Повеќеслојна композитна полипропиленска филтрација за да обезбеди повеќекратна заштита при дишење

ЕКО АКЦИЈА – За оваа цена ќе добиете две маски, една секојдневна и една спортска (за возење велосипед, трчање или било каква активност на отворено).

Големините се стандардни и се регулираат со еластичноста на малата маска и лепенките на спортската маска.