Купи!

Заштитна маска со два вентила – 100% ПАМУК

699.00ден

Заштитна респираторна маска за возрасни, со висок процент на заштита од аерозагадување. Во маската поставен е карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од  99% од ПМ 2.5 и ПМ 10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Филтерот максимум се користи 40 часа по што е потребно да се промени.

На маската странично се поставени два вентила кои овозможуваат воздухот да циркулира  во еден правец  од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност при носењето. Маската е атиалергиска, изработена од 100% памук и е пријатна за носење.

Се препорачува да се носи секојдневно во услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта воздух потребно е да се замени со нова.

Заштитете се Вие и Вашите најсакани од секојдневните загадувачи и од сите тие токсини и честички кои се опасно штетни по здравјето особено на децата!

КАРАКТЕРИСТИКИ:
– Изработена од 100% памук
– Два вентила за проток на воздух
– Антиалергиска
– Пријатна за носење
– 4 резервни филтер ленти
– 99% Ги филтрира издувните гасови (сулфур диоксид и јаглерод моноксид) ПМ2,5 и ПМ10 честичките

ЕКО АКЦИЈА – Погледнете ги и детските маски од 100% памук со резервни 4 филтер ленти.

Опис

Заштитна респираторна маска за возрасни, со висок процент на заштита од аерозагадување. Во маската поставен е карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од  99% од ПМ 2.5 и ПМ 10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Филтерот максимум се користи 40 часа по што е потребно да се промени.

На маската странично се поставени два вентила кои овозможуваат воздухот да циркулира  во еден правец  од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност при носењето. Маската е атиалергиска, изработена од 100% памук и е пријатна за носење.

Се препорачува да се носи секојдневно во услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта воздух потребно е да се замени со нова.

Заштитете се Вие и Вашите најсакани од секојдневните загадувачи и од сите тие токсини и честички кои се опасно штетни по здравјето особено на децата!

КАРАКТЕРИСТИКИ:
– Изработена од 100% памук
– Два вентила за проток на воздух
– Антиалергиска
– Пријатна за носење
– 3 резервни филтер ленти
– 99% Ги филтрира издувните гасови (сулфур диоксид и јаглерод моноксид) ПМ2,5 и ПМ10 честичките